In ons hart

Who’s to say where the wind will take you
Who’s to say what it is will break you
I don’t know which way the wind will blow
Who’s to know when the time’s come around
Don’t want to see you cry
I know that this is not goodbye

Kite – U2

Rosco von Fierst (2008-2015) & Hero-Dodge van Hollandseer (2008-2017)

Rosco von Fierst (24-01-2008 * 15-07-2015)

Rosco was onze eerste Landseer. Door hem is onze liefde voor de Landseer alleen maar sterker geworden. Een stoere soevereine reu die als er ergens onenigheid was tussen honden als een echte politieagent ingreep. Vaak had hij het bij het rechte eind. De eerste twee jaar hebben wij regelmatig een robbertje met hem gevochten. Het resultaat was dat we daarna maar met onze ogen hoefden te knipperen en het was geregeld. Hij ging voor ons door het vuur. Waterwerk was zijn passie. Veel te jong is hij onverwacht uit ons midden weggeglipt…..

*******************

Hero-Dodge van Hollandseer (25-07-2008 * 10-07-2017)

Dodge kwam op bijna 5 jarige leeftijd bij ons in huis, een herplaatser. Een geweldig relaxte reu die vanaf het begin maatjes was met Rosco. Er is nooit een overtogen woord gevallen tussen de twee heren. Waar de een was, was de ander. Ook naar ons toe was hij heel aanhankelijk en knuffelde graag met alles en iedereen. Dodge jij was onze hero en we hadden ons geen beter maatje voor Rosco en later voor Duke kunnen wensen. Na vier jaar bij ons te zijn geweest hebben we je laten gaan. Je hoofd wilde nog graag maar je lijf was op…..

*********************

Janco van Hollandseer (13-12-2011 * 09-03-2012)

Klein en dapper, daarom vielen we voor je. Helemaal wit met alleen zwart op je kop en achter bij je staart. Niet op zoek naar een pup en toch kwam je bij ons wonen. In het nest werd al duidelijk dat er iets mis was. Na onderzoek bleek het slokdarmverlamming te zijn. Jan vertrouwde je ons toe en we gingen het proberen. Je was meteen dikke vrienden met Rosco en je mocht bijna alles van hem. Na een kleine vier weken bleek het geen haalbare kaart. Je kreeg te weinig voeding binnen en kon zo nooit tot een volwassen Landseer uitgroeien. Na veel tranen hebben we je je rust gegeven. Zo oneerlijk……..