Over ons

Wie of wat is “van Bommelseer” ?

Hero-Dodge van Hollandseer & Lord Logan van Hollandseer (Duke)

Wij zijn Adri en Mariella van Tilborg met onze Landseer Lord Logan van Hollandseer, in het normale leven luisterend naar de naam Duke. Met een kleine tussenpose is er altijd een hond in ons gezamenlijke leven geweest. Het begon allemaal met onze Golden Retriever Yarka. Hij werd bijna 13 jaar oud.

Na een aantal jaren hondloos te zijn geweest begon het toch weer te kriebelen. Na een lange speurtocht kwamen we bij de Landseer terecht. Het duurde even voor we er een in onze armen konden sluiten maar in 2008 kwam onze eerste Landseer bij ons wonen, Rosco von Fierst. Een eigenwijze grote knuffelbeer waar we de eerste twee jaar onze handen vol aan hadden. In oktober 2011 kwam er een Landseer dame als maatje voor Rosco in huis, Aika genaamd. Ze kwam uit Bosnië en er was dus weinig over haar bekend. Helaas was Aika geen hond voor een leven in onze omgeving. Ze viel regelmatig uit naar andere mensen. Rosco corrigeerde haar maar het was geen wenselijke situatie. Na weken van proberen besloten we dat ze beter naar een omgeving kon met veel minder prikkels. Aika is bij een fijne familie op een boerderij terecht gekomen.

Begin 2013 kwam er, niet gepland, een pup bij, Janco van Hollandseer. Janco bleek slokdarmverlamming te hebben en we moesten toen hij twaalf weken jong was afscheid van hem nemen. Ondanks de korte tijd dat ze samen waren was Rosco ontroostbaar. Na een paar maanden kwam de kans om een herplaatser een nieuwe start te geven. Hero-Dodge van Hollandseer was een half jaartje ouder dan Rosco en zocht een nieuw huis. Het is altijd een gok om twee volwassen reuen bij elkaar te zetten en toch was dit een schot in de roos. Rosco maakte meteen de eerste keer dat ze samen in de auto zaten duidelijk dat hij de baas was en er is nooit meer een onvertogen woord gevallen tussen de twee heren. In 2015 overleed Rosco geheel onverwachts en bleef Dodge alleen achter. Omdat hij niet meer zo soepel was besloten we om hem alleen oud te laten worden.

Zoals wel vaker bij ons, loopt niet alles zoals gepland en diende zich in mei 2016 een hond van 5 maanden jong aan, Lord Logan van Hollandseer (Duke). Hij zocht door omstandigheden een nieuwe mand. Twijfel, twijfel en toch geprobeerd. Wat een feest is dat geworden, Dodge leefde weer helemaal op en heeft zijn laatste levensjaar geholpen Duke op te voeden. Duke is inmiddels 3,5 jaar en een vrolijke, hele levendige clown. Een brok energie wiens passie waterwerk is. We hebben deze site de naam “van Bommelseer” gegeven omdat wonen in het mooie Zaltbommel. Omdat de kans groot is dat er een tweede landseer bijkomt geven we niet alle credits aan Duke…….Lees rustig verder op deze site waar onze beren hun eigen podium hebben.

Adri, Mariella & Duke